Haber

AK Parti önüne boş bidon bırakmak isteyen İYİ Parti milletvekillerine polis engeli

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, Fomara Meydanı’nda düzenlediği basın açıklamasıyla akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammını protesto etti. Basın açıklamasına ÂLÂ Partisi Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş da katıldı.

ANKA’nın haberine göre Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, yaptıkları basın açıklamasının ardından akaryakıta yüklenen ÖTV zammını protesto etmek için aynı meydanda bulunan AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne boş gaz bidonları bırakmak istedi. . Ancak polis, Türkoğlu ve Toktaş ile partililerin AK Parti İl Başkanlığı’na yaklaşmasına izin vermedi. İki milletvekili ile polis arasında tartışma ve arbede yaşandı.

‘BU Şımarık Saltanatı KORUMAK SİZİN GÖREVİNİZ DEĞİL’

Hasan Toktaş, kendilerini durduran polislere, “Siz görevinizi yapıyorsunuz ama biz bu partinin önüne sadece yakıt simgesi koyacağız, bomba yerleştirmeyeceğiz. Bu şımarık saltanatı korumak sizin işiniz değil. Devlete sahip çıkmak bizim işimiz. Millete ve demokrasiye sahip çıkmak da önemlidir. Bu demokratik bir hamledir ve siz de buna karşılık veriyorsunuz.” engel oluyorsun. Bu ne tür bir şey?

Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş, polis barikatını aşıp AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne çıkmayı başardı. İki milletvekili, il başkanlığı önüne boş benzin bidonlarını fırlattı. Bu arada polis, milletvekillerini engellemeye çalıştı.

“GÖSTERİ HAKKIMIZ BİLE ENGELLENDİ”

Selçuk Türkoğlu, yaşananların ardından yaptığı açıklamada, “Zamların sahibi olan AK Parti İl Başkanlığı’nın önüne tenekeleri koyacaktık ama gördük ki ne yazık ki devletin polisi milletin polisi oldu. hükümet ve seçilmiş milletvekillerine nasıl müdahale edildiğini gördük. Tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Millet, vatan sahipsiz değildir. Ayrıca burası Dingo’nun ahırı da değil” dedi.

Hasan Toktaş, “Maalesef bugün protesto hakkımız bile engellendi. Buradan Bursa Valisini göreve davet ediyorum. Burada polis çocuklarımızı, kardeşlerimizi böyle zor duruma sokmasın. Kimin kim olduğunu biliyoruz. bu da geldi. Devlet yaltaklanmayı kabul etmez. Ayıptır, günahtır.” konuştu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu