Haber

AK Partili Ayşe Böhürler: Bütün şehri abla sıcaklığıyla saracağım

AK Parti Kayseri 2. Sıra Milletvekili Adayı Ayşe Böhürler, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına konuk oldu.

Kayseridar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram ve Gazeteci Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Böhürler, Kayseri’nin genel sorunlarının farkında olduğunu ve mikro belaları öğreneceğini söyledi.

Hakkındaki “ithal vekil adayı” paylaşımlarına yanıt veren Böhürler, şunları söyledi: “Kayseri’de doğdum, ilkokul 4. sınıfa kadar burada okudum. Daha sonra aile büyükleri İstanbul’da üniversite kazanınca ailecek oraya gittik. Buranın yetişmesi ile büyüdüm. AK Parti kurucular grubundaydı.Bu partiye henüz isim verilmemişti.Takip ettiğim şehirlerden biri de Kayseri idi.Buranın yerel siyasetçileri kadar müdahil değildim ama burada olup biteni gören biriydim. , uzaktan da olsa AK Parti’de yaklaşık 15 seçim çalıştım.15 seçimde Kayseri siyaseti hakkında bilgim var, milletvekili aday kurullarında üye olarak, teşkilat araştırmalarında, gidip sahada sorun arıyorum Kayseriliyim. Türkiye’ye yabancı değilim, meseleleri biliyorum. 25-30 yıldır burada siyaset yapan birçok siyasetçiyle yakın ilişkilerim, dostluklarım ve tanıdıklarım var. Mikro belaları da tabii ki öğreneceğim. Ben yapamayacağım şeyi söylemem, eğilmem, eğilmem. Mahallelere gittiğimizde görüyoruz. Ama genel olarak Kayseri’deki ana konularda bilgi sahibiyim. Kayseri 22 yıldır takip ettiğimiz bir il. Ayrıca Kayseri Türkiye’den bağımsız bir yer değil. Kayseri çok kozmopolit bir şehir. Yozgatlı, Nevşehirli, Ağrılı, Avşarlı, Çerkez, Alevi var. Yani Türkiye’nin genel özellikleri Kayseri’de de mevcut. Burada da ekonomi vatandaşlar için, istihdam ise gençler için problem. Bu anlamda Türkiye’deki genel sorunlara aşina olmamızın burada da avantaj sağlayacağını düşünüyorum ama mikro sorunları hep birlikte öğreneceğiz.”ifadelerini kullandı.

Bugün başlayacak Ankara-Sivas hızlı tren hattında Yerköy’den Kayseri’ye yapılacak Kayseri-Yerköy hızlı tren hattı projesi hakkında konuşan AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Böhürler, “Hayatımızı kolaylaştıracak her şey için sonuna kadar ısrarcı olacağız”söz konusu.

“ŞEHRİN ORTAK BİR SİNERJİYE, DUYGU BİRLİĞİNE İHTİYACI VAR”

Kayseri’deki en büyük sorunun bir araya gelememek olduğunu söyleyen Böhürler, şöyle konuştu: “Söylenmediği için açığa çıkma korkusu var. Ortada kırgınlıklar da var. Kentin ortak bir sinerjiye, duygu birliğine ihtiyacı var. Herkes ortak düşünmek zorunda değil tabi ki. , ama ortak bir güzellikte, ortak bir amaçta orta noktada buluşabiliriz mesela Kayseri’nin arkeolojisini uluslararası bir şeyle tanıtmasak mı buraya daha fazla insan çekmesek mi.Bu ortak bir amaç.Her şeyi beraber yapabiliriz. bu şehre değer katacak ister milli ister farklı görüşte olun.Kayseri’de çekilmez şeyler yapıldı tabi onlara bir abla,bir anne eli.Değeri olunca biraz daha güzel olabiliyor. Yapılan işi biraz daha görünür kılabilir.Enflasyona ve fiyat artışına karşı önlem almak adına emekli memurları güçlendirecek adımlar atılmış olmasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın taban fiyatı 3 kat artırmasına rağmen bir başka ekonomik sorun daha değerlidir. ekonomik olarak. Aile destek paketini daha da artırmalıyız. 2023 programlarımızda da var. AK Parti ilk geldiğinde yoksullukla mücadele en değerli amacıydı. Bugün geldiğimiz noktada o tablo yok ama yine de uğraşmamız gereken şeyler var. Gençlerin iş sorunu değerlidir. Kayseri bir sektör olduğu için bu bahis istihdam açısından daha şanslı bir şehir. Burada yine bazı iş kollarında istihdamla ilgili sorunlar yaşanıyor. Ona bakmalıyım. Sahada herkes devlette çalışmak ister özelde kimse çalışmak istemez.dedi.

“EN RESMİ İŞLERDE BİLE KONUŞMA ‘AYŞE BLA’DIR”

Şehri ablasının sıcaklığıyla saracağını ifade eden Böhürler, şunları söyledi: “Ben abla olmaya meyilliyim, herkes bana ‘Ayşe Abla’ der. En resmi işlerde bile adres ‘Ayşe Abla’. Bu biraz annelik, biraz da Kayseri kızı olmak. Dolayısıyla, tabi bir de ablası var ama bir de Özhaseki (Mehmet Özhaseki).dedi.

KADINLARDAN BÖHÜRLER’E AŞK SEVGİSİ

Erciyes Hanımlar Platformu’nun konuğu olan Böhürler, platform üyelerinin ve dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Platform üyeleri tarafından beğeniyle dinlenen Ayşe Böhürler, adaylık süreci ve Kayseri’nin genel sosyal durumu hakkında bilgi verdi.

BÖHÜRLER AÇILMIŞ mantı

Seçime sayılı günler kala milletvekili adayları çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Elmas isimli bir vatandaş, AK Parti milletvekili adayları Ayşe Böhürler ve Emine Timuçin’i mantı sıkmaya çağırdı.

Çağrıya sessiz kalmayan milletvekili adayları mantı masasına oturarak mantıları sıktı.

Aday Timuçin ve Böhürler, ev sahibine misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu