Haber

Antalya yangını söndürüldü mü? Son dakika! Antalya yangını neden ve nerede çıktı? Antalya yangınında son durum nedir?

antalya Yangın söndürüldü mü? Son dakika! Antalya yangını neden ve nerede çıktı? Antalya yangınında son durum nedir? merak ediyordum. Antalya’nın turistik ilçesi Kemer Akşam saatlerinde çıkan orman yangını hızla büyüdü. Söndürme çalışmalarına çok sayıda ekip katılırken, hastaneler ve konutlar boşaltıldı. Tamam, Antalya yangını söndürüldü mü? Son dakika! Antalya yangını neden ve nerede çıktı? Antalya yangınında son durum nedir?

ANTALYA YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ MÜ?

Antalya’da akşam Kemer ‘da çıkan orman yangını henüz söndürülemedi. Havaların aydınlanmasıyla birlikte ekipler yeniden havadan ve karadan müdahale etmeye başladı. Hastane ve bazı konutlar tedbir amaçlı boşaltılırken, Vali Ersin Yazıcı, “Yangın ormanlık alanına, yangının içine giremiyoruz, uzaktan müdahale etmeye çalışıyoruz” dedi. söz konusu.

BİR AN İÇİNDE BÜYÜMEK

Kemer Türkiye’nin Değirmendere İlçesi’nde Kemer-Antalya karayolu kenarındaki ormanda saat 21.00 sıralarında yangın çıktı. Şiddetli rüzgar nedeniyle alevler bir anda büyüdü. Yerleşim yerleri ve karayolu yakınında çıkan yangını söndürmek için bölgeye ekipler yönlendirildi. Yangına 15 adet su deposu, 8 adet su tankeri, 6 adet ilk müdahale aracı ve çok sayıda ekiple müdahale ediliyor. Antalya ve Kumluca’dan da destek itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan gruplar, yangına müdahale etmeye başladı. Alevlerin tehdit ettiği çevredeki yerleşim yerleri de tedbir amaçlı boşaltıldı. Söndürme çalışmalarına vatandaşlar da takviye verdi.

KEMER DEVLET HASTANESİ VE BAZI EVLER BOŞALTILDI

Yangını söndürmek için çalışmalar sürerken, Kemer Devlet Hastanesi ile alevlerin yaklaştığı yerleşim yerlerinin tamamen boşaltılmasına karar verildi. Ekipler tahliye için harekete geçti. Ekipler, yangın yerine yakın konumda bulunan bir akaryakıt istasyonu çevresinde önlem aldı. Telsizden çok sayıda insan gücüne ihtiyaç olduğu yönünde çağrı yapıldı. Ekipler, yangını söndürmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

75 ARAÇLA MÜDAHALE

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Kemer’de çıkan orman yangınına 37 sprinkler, 12 su temini, 11 ilk müdahale aracı, 4 dozer ve 11 yürüyen merdivenle müdahale edildiği kaydedildi. Yangına 4 adet su fıskiyesi, 2 adet su tankeri ve 2 adet ilk müdahale aracı ile müdahale edildiği belirtildi.

“HASTANE VE 10 EV BOŞALTILDI, 6 KİŞİ SİGARADAN ETKİLENDİ”

Şu anda bölgede 10 civarında hanenin tahliye edildiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Kendilerine tedbir talimatı verildi, riskli bir söz jandarmamız tarafından konuşuldu. Devlet hastanemizde 15 hastamız vardı. 13 hastamız durumu iyi diye evine gitti, 2 hastamızı başka hastanelere sevk ettik. Şu anda duman şikayeti olan 6 kişi hastanede. Hastanemiz açık, acil servisimiz açık, ilçede çalışan arkadaşlarımıza ihtiyaç var.” Orman rastgele. Hastanemiz ve buradaki özel hastanelerimiz de ihtiyaca cevap verecek” dedi.

ALEVLER 40 KİLOMETREDEN GÖRÜNÜYOR

Öte yandan Kemer ilçesindeki yanan bölgede yükselen alevler, yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki kent merkezindeki falezlerin üzerinden de görüldü. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre, yangın bölgesinde rüzgarın saate göre hızının 10 kilometre civarında olduğu, nem oranının ise yüzde 25 olarak ölçüldüğü belirlendi. Antalya İl Sağlık Müdürü Oğuz Karahan da bölgeye giderek çalışmaları koordine etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu