Haber

Bakan Özhaseki, muhalefet milletvekillerini deprem turistine benzetti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler başladı. Komiteye Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki katıldı. Özhaseki, “Depremin ilk anlarından itibaren hükümet ayaktaydı. Orada CHP’li belediyeler de vardı ama nüfusu milyonları aşan belediyeler de vardı, deprem turisti olarak geldiler, görüntü verdiler, selfie çektiler, fotoğraf çektirdiler. sol.” Sözleri muhalefet milletvekilleri arasında gerginliğe neden oldu.

“DEPREM TURİSTLERİ YANLARINA GELDİ, FOTOĞRAF ÇEKTİ VE ÇIKTI”

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yaşananlara ilişkin eleştirilere yanıt veren Özhaseki, “260 bin bağımsız birim yıkıldı. Siz iktidar olsanız 10 gün önce haber alınsa ne yapardınız? 10 kişiyi görevlendirseniz ne yapardınız?” Her biri için 2 milyon 600 bin kişi hazırlamanız gerekiyor. Her binada.” 50 kişi istiyorsanız orada 13 milyon kişi olması lazım. ‘Her binada inşaat makineleri hazır bulunduralım.’ Derseniz 10 iş makinesi koysanız da 2 milyon 600 bin iş makineniz olması gerekiyor. Biraz adil olalım. Nitekim ilk saatlerden itibaren bütün hükümet ayaktaydı, bakanlar oradaydı. Belediyelerimizi de gönderdiler. En büyük belediyelerimizi Hatay’a gönderdik. Orada çok sayıda CHP’li vardı. “100 bin belediye de vardı ama nüfusu milyonları aşan belediyeler de vardı ki deprem turisti gibi gelip fotoğraf çektiler, selfie çektiler ve gittiler.” söz konusu.

“SANATÇI OLANLARI DA BİLİYORSUNUZ”

Özhaseki’nin sözleri üzerine CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler var gücüyle oradaydı, utanıyorsunuz Sayın Bakan.” söz konusu. Özhaseki, “Gitmeyenleri, sanatçı olanları da biliyorsunuz.” Cevap verdi. Arı ile Özhaseki arasında bir süre sözlü tartışma yaşandı. Arı’ya seslenen Özhaseki, “Vicdanınız iyiyse söyleyecek bir şeyim yok. Vicdanınız kurumuştur.” söz konusu. Tartışma Komisyon Başkanı Mehmet Muş’un müdahalesiyle sona erdi.

“KENDİ PARTİMDEN GİTMEYENLERİN HAYATINI ALDIM”

Konuşmasına devam eden Özhaseki, “Deprem turistleri vardı dedim. Niye bağırmaya başladığınızı gerçekten anlamadım. Neden alındınız? Kendi partimizin içinden bile ‘Git oraya çalış’ dediler. “Deprem turisti oldukları için söylememe rağmen gitmeyenler adına üzgünüm. Gidip selfie çekti ve geri geldi. Tekrar söylüyorum milyonlarca nüfusa sahip bazı belediyeler gitmedi. Onları rahatsız etmemek için isimlerini vermedim.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME ENGEL OLANLARIN VİCDANLARI TEMİZ Mİ?”

Mehmet Özhaseki, Antakya’da kentsel dönüşümle ilgili yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Belediye Başkanı 2016 yılında Antakya’ya kentsel dönüşüm için beni aradı. Ben grubumla gittim ama vatandaşlar toplanmış ve kentsel dönüşümün yapılmasını istemediler. Tepki üzerine Vatandaşlara Önder hoş geldin bile diyemedi.” . Pankartları tek tek okudum. Vatandaşlara ‘Kentsel dönüşüm istemiyor musunuz?’ diye sordum. ‘Hayır, istemiyoruz.’ ‘Tamam, yapmayacağız’ dediler. Rızasız lokma haramdır, bırakır gideriz.’ Söyledim. Daha sonra biraz heyecanlanarak yakın gelecekte bölgede deprem olacağını anlattım. 4-5 saat herkesi dinledim ama kentsel dönüşümü istemeyenler kazandı. Deprem olduğunda ilk baktığım yer orasıydı. Bunu engelleyenlerin vicdanı rahat mı?”

“UYKUYU OLANLAR UYKUSUNU KAYBEDİYOR”

Bakan Özhaseki’nin bütçe görüşmeleri sırasındaki sunumu, muhalefet milletvekillerinin kendisine yönelik alaycı tavırları nedeniyle sık sık kesintiye uğradı. Sunumu yapan ve muhalefet sıralarından gelen alaylara tek tek yanıt veren Bakan Özhaseki tepki göstererek, “Değerli arkadaşlar siz konuşacaksınız, cevap vermeyecek miyim? Bitirinceye kadar sessizce bekleyin, saygılı olun.” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş’un komisyon üyelerini uyarmasının ardından Bakan Özhaseki, “Evet bu kadar yeter, uykusu gelenlerin uykusu kaçtı arkadaşlar.” Sözleri gerilimi bir nebze olsun azalttı.

haberdarende.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu