Haber

Başkan Selvitopu: Halk Mumcu’ya sahip çıktı

“Uğur Mumcu’nun İzinde Bugün” söyleşisi Karabağlar’da gerçekleştirildi.

Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ADD Karabağlar Şubesi ve Eğit-Der İzmir Şubesi’nin katkılarıyla düzenlediği “Bugün Uğur Mumcu’nun İzinde” konulu söyleşi Yıldız Kenter Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin yaptığı röportajda Cumhuriyet Gazetesi yazarları Orhan Bursalı ve Işık Kansu, Mumcu’yu anlattı.

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, milletvekilleri ve muhtarların da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaş saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla söyleşiye başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uğur Mumcu’nun dürüstlük ve demokrasinin simgesi olduğunu vurguladı. Mumcu’nun hayatı boyunca yazıp karanlığa ışık tutmak için mücadele ettiğini hatırlatan Lider Selvitopu, şunları söyledi: Bedenini yok ettiğinde düşüncelerinin yok olacağını ya da unutulacağını düşünüyorlardı. Ancak insanımız tarih boyunca kendisi için mücadele etmiş insanlara kucak açmıştır. Mumcu da halkın gönlünde yerini aldı” dedi.

Başkan Selvitopu, “Sivil Kuvvetler Milliyetçisi” olarak nitelendirdiği Mumcu’yu rahmet, minnet ve saygıyla anarak, tüm katılımcılara teşekkür etti.

Mumcu’yu anlattılar

Daha sonra gerçekleşen sohbetin moderatörlüğünü üstlenen IGC Lideri Gappi, Mumcu cinayetinin Türkiye’nin kaderini değiştirdiğini vurgulayarak, “Uğur Mumcu’nun gazeteciliğine ve cesaretine aradan 30 yıl geçmesine rağmen dönebilir miyiz? Biz sorarız.” Gappi, Mumcu gazeteciliğine sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.

Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri olan gazeteci ve yazar Işık Kansu, Mumcu’nun “Rabıta” kitabından alıntı yaparak bugünleri yıllar önce gördüğünü söyledi.

Orhan Bursalı da Mumcu’nun yazılarını her gün beğenip beğenmediğini herkesin yakından izlediğini belirterek, “Yazılarıyla gündem yaratacak bir görüşü, yorumu, değerlendirmesi ve çözümü olurdu. Mumcu en büyük iz sürücüydü. 30 yıl oldu hala onu konuşuyor ve anıyoruz. Öyle gönüllerde taht kurmuştur ki, onu silemezler” dedi.

Etkinlik sonunda konuşmacılara teşekkür eden Lider Selvitopu, doğa dostu sertifika ve Karabağlar’da el ustaları tarafından yapılan sandıkları takdim etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-pazar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu