Ekonomi

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi güne %0,63 artışla 8.142,06 puandan başladı.

BIST 100 dün önceki periyotlara göre yüzde 1,77 yükselişle günü 8.090,9 puandan tamamladı. Endekste yer alan hisselerden dün 87 hisse yükselirken, 11 hisse değer kaybetti. BIST 100’ün dünkü günlük işlem hacmi 89,3 milyar TL oldu. Bu işlem hacmi toplam hacmin %67,3’ünü oluşturdu.

Borsa İstanbul’daki olumlu gidişatın açılışla birlikte devam ettiği görülürken, Metal, teknolojiVe faktoringbölümler öne çıktı. SporVe sigortaSegment güne en az talebin olduğu segment olarak başladı. Bankalarİlk saatte yüzde 1’e yakın değer artışı var.

  • Borsa bilgileri, adil fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara InvestingPro ile erişin! InvestingPro’yu seçtiğiniz plana göre %60’a varan indirimle almak için indirim kuponlarımızı kullanabilirsiniz. INVTROZEL2 koduyla 2 yıllık abonelikte indirim kazanın. Son gün 31 Ocak .

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında güne yükselişle başlayan hisse senetleri arasında;

  • QUAGR
  • KONTROL
  • SMRTG
  • SDTTR
  • EKGYO

gerçekleşti.

BIST 100’de ÜLKER, MAVİVe KONYAHisseleri güne kısmi düşüşle başladı.

Borsa İstanbulkarşısında BAYRAKVe SELGDHisseleri güne tavan fiyattan başladı. AVTURVe AYÇESAçılışta %3 düşüşle en çok düşen hisseler oldu.

Bugün ülkede tüm gözler TCMB’de olacak. Merkez Bankası PPK toplantısının ardından faizKararını açıklayacak ve toplantıda alınacak politika kararları yakından takip edilecek.

ECB yurt dışında faiz Karara uyulacak. ABD’de 4. Çeyrek Gayri safi yurtiçi HasılaBüyüme rakamları açıklanacak.

InvestingPro ile Yatırımlarınızı Zirveye Taşıyın!

Borsa bilgileri, adil fiyat, sağlık durumu ve profesyonel grafikler başta olmak üzere, yatırımlarınızdan yararlanmanıza yardımcı olacak tüm araçlara InvestingPro ile erişin! InvestingPro’yu seçtiğiniz plana göre %60’a varan indirimle almak için indirim kuponlarımızı kullanabilirsiniz. INVTROZEL1A yıllık abonelikte Kodu kullanabilirsiniz. 31 Ocak’a kadar geçerlidir.

payas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu