Ekonomi

Borusan Lojistik, Yeşil Lojistik Sertifikası aldı

Borusan Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen UAB – Kombine Taşımacılık Yönetmeliği kapsamında bu yıl ilkini verdiği Yeşil Lojistik Sertifikası’nı almaya hak kazandı.

Borusan’ın sürdürülebilirlik odak alanları olan iklim, insan ve inovasyon konularında kapsamlı çalışmalar yürüten Borusan Kümelenmesi şirketlerinden Borusan Lojistik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilen Yeşil Lojistik Sertifikası’na layık görüldü.

Yeşil Lojistik Belgesi kapsamında Borusan Lojistik’in intermodal taşımaları, şirket bünyesinde belirlenen kriterler doğrultusunda karbon salınımı azaltımı ve ağaçlandırma çalışmaları, Yönetim Sistemleri Belgeleri (ISO 14001 Çevre, ISO 50001 Enerji, ISO 14046 Su ayak izi, ISO 14064 Karbon) ayak izi), Renewable Power Green paketleme faaliyetleri, kullanım oranı ve yıllık baz oranı olan %5 üzerinden denetlenmiştir.

Sürdürülebilir ve yenilikçi adımlarıyla Türkiye’de lojistik sektörünün dijital dönüşümünü üstlenen Borusan Lojistik, Yeşil Lojistik Belgesi ile teşvik, muafiyet, istisna ve kolaylıklardan da yararlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Borusan Lojistik Genel Müdürü Serdar Erçal, “Borusan Lojistik olarak 2011 yılından bu yana sürdürülebilirlik projeleri yürütüyoruz. Faaliyetlerimizle, ‘Yeşil Gidiyoruz’ mottosuyla sürdürülebilirlik yolculuğumuzda değerli adımlar attık. 2021 yılında SKD (Sürdürülebilir Kalkınma Derneği) Business Plastics Enterprise’ı imzalayan ilk lojistik şirketi olduk. Tertemiz bir geleceğin umudunu birlikte taşıyoruz. Sürdürülebilirliği tam da bu merkeze koyan bir kurum olarak aldığımız Yeşil Lojistik Belgesi bizim için çok değerli. Yenilenebilir enerji kullanımından yeşil ambalajlamaya, emisyon azaltma ve ağaçlandırma çalışmalarımızdan karbon ve su ayak izi doğrulama sistemlerimize kadar sürdürülebilirlik konusunda çok çeşitli projeleri hayata geçiriyoruz. Yarınlara yaşanabilir bir dünya bırakmak için elimizden gelen gayreti ve çabayı sürdüreceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu