Haber

Erdoğan 48 ilin başkan adaylarını açıkladı

Erdoğan 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı

AK Parti’nin Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 17’si büyükşehir olmak üzere 48 ilin belediye başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ankara adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İzmir adayı ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Erdoğan, “1994 yılında İstanbul’da başladığımız, belediyeler aracılığıyla halkımıza hizmet yolculuğumuzu, ‘Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız 2024 yılında tamamlamak istiyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium’da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtma Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adaylarını destekleyeceğimiz 7 il dışında tüm büyükşehir ve il belediye başkanı adaylarımızı açıkladık. Önümüzdeki Cumartesi gününden itibaren de belediye başkan adaylarımızı açıkladık. Ayrıca İstanbul’dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. Bazı illeri bizzat ziyaret edeceğiz, bazılarını ise “İlçelerimize başkan yardımcılarımızı göndererek ilçe adaylarımızın tanıtımlarını kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

‘SEÇİM AÇIKLAMAMIZI 30 OCAK’TA AÇIKLAYACAĞIZ’

Erdoğan, hedeflerinin AK Parti ve Cumhur İttifakı’na bağlı belediyeleri ezici üstünlükle kazanmak, muhalefetin elindeki şehirlere gerçek belediyeciliği kazandırmak olduğunu belirterek, “Bu nedenle 2019’a hazırlanıyoruz. Milletimizin her anında ve her adımında yanında olacak, kendini tüm kalbiyle ve aklıyla şehirlerine adayacak belediye başkanlarıyla seçime gidilecektir.” İnşallah 30 Ocak’ta seçim beyannamemizi milletimizin takdirine sunacağız. Seçim takvimine göre aday listelerinin en geç 20 Şubat’ta seçim kurullarına teslim edilmesi gerekiyor. Niyetimiz adaylarla ilgili tüm hazırlıkları tamamlamak. 20 Şubat’tan önce tüm zamanımızı ve enerjimizi seçim kampanyamıza ayıralım. “30 yıl önce 1994 yılında İstanbul’da başladığımız halkımıza belediyeler aracılığıyla hizmet yolculuğumuzu, ‘Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız 2024 yılında tamamlamak istiyoruz. Belediyelerdeki başarılarıyla iktidara gelen bir parti olarak Olgunluğumuzu ilk kanıtladığımız yeri güçlü tutmak zorundayız” dedi. .

‘KOLTUKLAR İÇİN MÜCADELE EDENLERDEN BİZ DEĞİLİZ’

Görevlerinin her anında sandıkta kendilerine verilen her oyunun sorumluluğunu hissedeceklerini, aşkla ve kararlılıkla çalışacaklarını, üretip farklılıklarını ortaya koyacaklarını belirten Erdoğan, “Biz hiçbir zaman olmadık ve olmadık. şehirlerine ve orada yaşayan insanlara hiçbir şey vermemiş olmalarına rağmen çeşitli ideolojik kavramların arkasına saklanarak koltuk kaygısı duyanlardan olmayacağız. gönüllerimizle, fedakar emeğimizle, alnımızın teriyle, gece gündüz çalışarak… Belediye başkanı, milletvekilliği, örgüt yönetimi gibi siyasetle ulaşılan makamlara bu gözle bakmayan AK Parti’dir. Onun için gerçek bir kapı değil. Belediye başkanı aracılığıyla şehrine kulluğa açılan kapı. “Eğer soyunmak yerine hakim olmayı arzulayanlar varsa onların gerçek adresi AK Parti değildir. Şehrinin sorunlarını dert etmeden, ülkesinin hedefleriyle bütünleşmeden gözünü sandığa dikenler varsa AK Parti onlar için doğru kanal değildir” dedi.

‘SINIRLARIMIZA ‘TERÖRİST’ YARATMAK İSTEDİLER’

Cumhuriyetin 1. yüzyılını geride bırakıp ‘Türkiye Yüzyılı’ olarak adlandırılan 2. yüzyıla adım attığımızı hatırlatan Erdoğan, “Bu tarihi süreçte ülke olarak yine güçlü sınavlardan geçiyoruz. Bir yandan da” 10 yılı aşkın süredir kaos yaratıyoruz, terörü yoğunlaştırıyoruz, darbe girişiminde bulunuyoruz, ekonomik açıdan tuzaklar kurarak ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin baskınları aralıksız devam ediyor.Sokakları dağıtarak hükümeti devirmek istediler Gezi olaylarıyla, kararlı duruşumuz karşısında başarısız olunca, bedelini ülkemize ödetmeye çalıştılar, FETÖ’nün 17-25 Aralık komplosu ve 15 Temmuz darbe girişimiyle ülkeyi ele geçirmek istediler, yüreklere vurdular. Milletimize, Hayal kırıklığına uğradıklarında bedelini ülkemize ödetmeye çalıştılar, hendeklerle kazdıkları mahalleleri PKK’yı kullanarak işgal etmek istediler, güvenlik güçlerimiz onları gömerek bedelini ülkemize ödetmek istediler. kazdıkları çukurlarda. Farklı isimler vererek destekledikleri bölücü örgütün sınırlarımızda ‘Terörist’ kurmasını sağlamak istediler. Sınır ötesi operasyonlarımızla bunu başardık. “Projeyi aksattığımızda bunun bedelini ülkemize ödetmeye çalıştılar” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunu yaparak bizi korkutup kendi emperyalist emellerine razı edeceklerini sanıyorlar. Tabii ki Türk milletini ve bizi onun çocukları olarak tanımıyorlar. Şunu çok açık bir şekilde belirtmek isterim; asla olmayacaklar. Bizi geri adım attırabilecekler. Bizi kesinlikle yolumuzdan çeviremeyecekler. Türkiye artık “Tehditlerle, sinsi oyunlarla hizaya getirilebilecek bir ülke olmadığını er ya da geç öğrenecekler. İnşallah bunu 85 milyon insan olarak hep birlikte başaracağız” dedi.

‘ÖZGÜR efendi vasiyetini teslim etti’

Mevcut yönetimde CHP’nin emperyalistlerin koçbaşı haline geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Bölücü terör örgütünün kontrolünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM’cilerle CHP’nin işbirliği yapması son derece yanlıştır. Bu kirli oyunun son sahnesi.Seçimlerde yaptıklarına rağmen Meclis ve belediyelerle işbirliği uzun süredir gizlice devam ediyor.Kandil uzantılarının ayaklarının altına kırmızı halı serip işbirliklerini kamuoyuna duyurdular. Türk bayrakları ve Atatürk fotoğraflarının rahatsız edilmemesi için kaldırılması.Mayıs seçimlerindeki yenilgi, birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Kemal Bey’e.Tüm masrafları üstlenen Özgür Efendi, vasiyetini teslim etti. Terör örgütü temsilcilerine ‘Bismillah’ bile demeden ip atıyor.Özgür Efendi, kongre kürsüsünden teröristlere selam göndererek, bölücülerle işbirliği yaparak Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin tabutuna son çiviyi bizzat çaktı. Dikkat ederseniz bu 2 Parti, vatanın ve milletin aleyhine olan her şeye karşı birlikte hareket eder, menfaatine olan her şeye karşı çıkar. “CHP yönetimi, bölücü örgütlerin destekçilerinden izin ve izin almadan hiçbir adım atamaz, teröre ‘terörist’, teröristlere ‘terörist’ diyemez.”

‘BU SENİN ÇİBİLİTİNDE’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP yönetimine yönelik eleştirilerini sürdürerek, “31 Mart’ta sadece şehirlerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmayacağız, aynı zamanda Özgür Efendi’yi vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz. Terörist DEM’ini zorlayacağız” dedi. örgütlenmeyi hak ettiği yalnızlığa dönüştüreceğiz. Türkiye Yüzyılı’nın adımlarını da yoğunlaştıracağız. ‘Bir’ Herkesi ‘millet’ diyerek kucaklayacağız, kimsenin kendini öteki gibi hissetmediği bir iklimin oluşmasına izin vermeyeceğiz. ‘Tek bayrak’ diyerek bağımsızlığımıza sarılanları, hilali hüzünlü, yıldızı sönük bırakmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratacak.Şimdi mecliste ne olduğu belli olmayan bir madde var grup milletvekilim Leyla Hanım. Bayrağımıza saldırmak gibi kaba ifadeler kullanıyor, şunu net olarak bilin ki, hiçbir AK Partili bayrağımıza ‘kağıt parçası’ demiyor, hiçbir AK Partili bayrağımıza ‘paçavra’ demiyor. kişiliğinizde ve ortağı olduğunuz partinin kişiliğinde. AK Parti’de bunları göremezsiniz, kime ne söylediğinizi bileceksiniz. Meclis kürsüsündeki o dokunulmazlığa sığınarak AK Parti’ye bu kadar takdir yetkisi eksikliğiyle saldıramazsınız. ‘Tek vatan’ diyoruz. Her karışı şehit kanıyla sulanan bu kutlu topraklarda kimsenin ameliyat yapmasına izin vermeyeceğiz. ‘Tek devlet’ diyerek, binlerce yıllık geleneğin son temsilcisi Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşamasını sağlayacağız. Bu uğurda gece gündüz çalışacağız, mücadelemizi bir an bile bırakmayacağız. Gerekirse canımız pahasına bu binlerce yıllık emaneti gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde devredeceğiz. Bunun için hep birlikte çok çalışacağız” dedi.

‘SANDIKLARI PATLATARAK YOLA DEVAM EDECEĞİZ’

Erdoğan, partinin kuruluşundan bu yana yerel seçim, referandum, genel seçim gibi durumlarda 17 kez sandık başında millet terazisinde yer aldıklarını belirterek, “Biz bunun hesabını vermeye çalıştık. Yaptıklarımızı, yapmak isteyip de yapamadıklarımızı tüm eksiklikleriyle, fazlalıklarıyla birer birer milletimize, Belediye Başkan adaylarımız, belediye meclis üyelerimiz her zaman birlikte kapı kapı dolaşacağız, kapıları çalacağız. , el sıkışıyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Ve 31 Mart’a kadar da bu yola devam edeceğiz ve Allah’ın izniyle sandıkları patlatarak sandıktan çıkacağız. 31 Mart’ı unutmak yok. Toplumumuzun her kesimiyle kimseyi ayırmadan, hemşehrilerimizle diyaloğumuzu daha da sıkılaştırdık, siyaseti laftan ibaret görmeyenleri eylem ve vizyonla karşı karşıya getirdik, böylece her kampanya dönemini bir şölene dönüştürdük. Milletimizle sohbetimizi tazelediğimiz, dayanışmamızı güçlendirdiğimiz yer. Şimdi 18’inci kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı ve heyecanı içerisindeyiz. AK Parti 31 Mart’ta yapılacak seçimlere katılacak. Parti ve Cumhur İttifakı olarak yine bu hassasiyetle hazırlanıyoruz. “Milletimiz neyi uygun görüyorsa, bizden ne bekliyorsa onu uygulamakla ilgileniyoruz” dedi.

‘KİMSE KİMSEYE OY VERMEK ZORUNDA DEĞİL’

Seçimin sandıktan önce sahada kazanıldığını belirten Erdoğan, “Sahada kazanmanın yolu önce seçimi gönüllerde kazanmaktır. Katıldığımız 17 seçimin tamamında önce gönülleri kazandık. Sandık sadece başarımızın, emeğimizin, gönüllerde yaptığımız fetihlerin tescili olmuştur. Her zaman en çok biz çalıştık. Önce gönülleri kazandık. Çok şey koyduk. Biz her zaman sahaya hakim olduk. Milletimizle en yakın ve samimi ilişkiyi kurduk. Hiçbir zaman vatandaşa oy yoksa hizmet de yok diyen kabalardan olmadık. Kibir bize yakışmaz. Biz tevazu insanıyız. Mevla’nın deyimiyle tevazuda toprak gibi olacağız. Sadece çalışmamızla değil, vizyonumuzla da rakiplerimize fark yarattık. Mahalle mahalle, sokak sokak, ev ev dolaştı, dokunulmayan, kapısı çalınmayan, yüreğine dokunulmayan kimse kalmadı. Sonra da misyonumuzu en keyifli şekilde yerine getirmiş olmanın huzuruyla. Sandıktan sonuçları bekledik, bu seçimlerde de yine aynı tarzda çalışacağız. Şehirlerimize döndüğümüz andan itibaren 73 gün boyunca hiç durmadan, dinlenmeden koşacaksınız. Kimseyi ötekileştirmeyecek, dışlamayacaksınız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi vatandaşın oyunu garantiye almayacaksınız. Kendimiz dahil hiç kimse kimseye ‘sağlam oy vermek’ zorunda değil. Tam tersine hiçbir ayrım yapmadan her insanımızın kapısını nimet ve nimet olarak görerek çalmak zorundayız. Daha önce bize oy vermiş olsun veya olmasın her vatandaşa ulaşmak, onların aklını ve kalbini yeniden kazanmak zorundayız. “Vatandaşlarımızı tek tek şehirlerini en başarılı şekilde yöneteceğimize ikna edeceğiz” dedi.

‘ANA YÜK ADAYLARIMIZIN OMUZLARINDA’

Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi’nin adaylarına destek verecekleri Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli ve Osmaniye’de de aynı kararlılık, şevk ve samimiyetle çalışacaklarını belirterek, “Ayrımcılık asla olmayacak” dedi. Cumhur İttifakında en güzel seçim işi halkın arasında olmak, milletle iş birliği yapmaktır.” “Birlikte olmak. Medya ve sosyal medya elbette önemli ama asla sahada çalışmanın yerini tutamaz. Sokakta, çarşıda, pazarda olmadan siyaset yapılamaz. Yerel yönetimlerde asıl yük yerel yönetimlerin omuzlarındadır. Belediye başkan adayımız, adaylarımız herkesten daha çok çalışmak, daha çok çalışmak ve ter dökmek sorumluluğundadır ve yükümlülüğündedir” dedi.

TURGUT ALTINOK ANKARA’DA

Erdoğan, konuşmasının ardından 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara’da Turgut Altınok, İzmir’de Hamza Dağ, Adana’da Fatih Mehmet Kocaispir, Adıyaman’da Ziya Polat, Afyonkarahisar’da Hüseyin Ceylan Uluçay, Ağrı’da Mehmet Salih Aydın, Aksaray’da Evren Dinçer, Amasya’da Mehmet Uyanık, Antalya’da Hakan Tütüncü, Yunus Baydar Ardahan’da Adil Sebati Ceylan, Batman’da Mete Memiş, Bayburt’ta Mete Memiş, Bilecik’te Mustafa Yaman, Bolu’da Muhammed Emin Demirkol, Burdur’da Mehmet Şimşek, Çorum’da Halil İbrahim. Aşgın, Diyarbakır’da Mehmet Halis Bilden, Gaziantep’te Fatma Şahin, Gümüşhane’de Ercan Çimen, Hakkari’de İsmet Ölmez, Hatay’da Mehmet Öntürk, Iğdır’da İdeal Öcal, Kahramanmaraş’ta Fırat Görgel, Karabük’te Özkan Çetinkaya, Karaman’da Mevlüt Akgün, Memduh Büyükkılıç Kayseri’de, Kırıkkale’de Mehmet Saygılı, Kırşehir’de Osman Arslan, Kilis’te Reşit Polat, Konya’da Uğur İbrahim Altay, Kütahya’da Kamil Saraçoğlu, Malatya’da Sami Er, Mardin’de Abdullah Erin, Muş’ta Feyat Asya, Nevşehir’de Mehmet Savran, Emrah Niğde’de Özdemir, Sakarya’da Yusuf Alemdar, Siirt’te Ekrem Olğaç, Sivas’ta Hilmi Bilgin, Şanlıurfa’da Zeynel Abidin Beyazgül, Şırnak Mehmet Yarka, Tekirdağ’da Cüneyt Yüksel, Trabzon’da Ahmet Metin Genç, Tunceli’de Erkan Eroğlu, Uşak’ta Mehmet Çakın Van’da Abdulahat Arvas, Yozgat’ta Celal Köse, Zonguldak’ta Ömer Selim Alan aday oldu. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu