Haber

FETÖ üyesi Uğur Demirok’a 2 yıl 2 ay hapis cezası

Yurt dışında Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanan FETÖ/PDY, sözde ve bazı dönemler özel güvenlik teşkilatında faaliyet gösterdi. ‘temizlik’, ‘esnaf’iddiasıyla yargılanan sanık Uğur Demirok ‘silahlı terör örgütü üyeliği’7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

karar çıktı

Sanık Uğur Demirok, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Sanık avukatı salonda hazır bulundu.

“ByLock” ve “Eagle” programlarını kullandı

Duruşmada temel mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, sanığın FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün özel güvenlik yapılanması içinde yer aldığını belirtti. ‘Orhan’örgütün kod adı altında faaliyet gösterdiği, örgütün güvenlik birimlerinde yuvalandığı, örgüt üyeleri arasındaki iletişimi sağlamak için geliştirdiği ve kullandığı. “ByLock”Ve “Kartal”Programları kullandığını söyledi.

Görüş açıklandı

Mütalaada sanık Demirok’un örgütle ilk temasının 1997 yılında Elazığ’da örgüte bağlı faaliyet gösteren EFEM (FEM) dershanesine kayıt olmasıyla başladığı, 1997’de İstanbul Üniversitesi’ni kazanmasının ardından başladığı belirtildi. 1999’da, 2002-2003’te örgüte bağlı erkek yurduna yerleştirildi. yıllar içinde ‘temizlik’2004-2005 yıllarında Bölge Öğrenci Sorumlusu, 2011 yılına kadar ise Bahçelievler Bölge Büyük Bölge Öğrenci Sorumlusu olarak lise öğrencilerinden sorumlu olarak görev yaptığı kaydedildi.

Yakalandıktan sonra pişman oldu

Sanığın 2011 yılından sonra esnafla görüşmeye başladığının anlatıldığı mütalaada, 2011-2015 yılları arasında olduğu belirtiliyor. ‘esnaf’ilk olarak örgütün Kasım 2015’te örgütün özel güvenlik yapısına dahil olduğu. ‘yardımcı yönetmen’İşletme statüsünde faaliyet gösterdiğinin belirlendiği, yakalandıktan sonra aktif pişmanlık gösterdiği belirtildi.

2 yıl 2 ay 7 gün hapis

Duruşmada vakıfa ilişkin savunması ve son sözleri sorulan sanık Uğur Demirok, önceki savunmalarını tekrarladığını söyleyerek mahkemeden beraatini istedi.

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Uğur Demirok’un aktif pişmanlık gösterdiğine karar vererek, şu sonuca vardı: ‘silahlı terör örgütü üyeliği’suçundan 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu