Teknoloji

Geleceğin Mucitler için Robot Gösterisi

Balçova Belediyesi’nin geleceğin bilim insanı ve mühendislerini yetiştirmek için açtığı Robotik Kodlama Kursu’nun dönem sonu etkinliğinde Lider Fatma Çalkaya, çocuklara Robot Show sürprizi yaptı.

Balçova Belediyesi’nin açtığı kurslarla günümüz yaşamının vazgeçilmezi olan yazılım teknolojileri eğitimi Balçovalı çocuklara ücretsiz olarak veriliyor. Balçova Belediyesi tarafından alt yapısı ve teknolojik donanımı oluşturulan Robotik Kodlama Kursu’nda 107 çocuk robotik kodlama ve teknoloji kurslarına katıldı. İlköğretim 4. ve 5. sınıflarda çocuklara yaratıcı düşünme, takım çalışması, kendini ifade etme ve olumlu düşünme ile robotik kodlama eğitimleri verilmeye başlandı. Okuldan boş zamanlarında hafta içi ve hafta sonu kursa katılan çocuklar, edindikleri bilgilerle hem yazılım teknolojisini öğrendiler hem de bu bilgilerle küçük robotlar yapmaya başladılar.

Zaman zaman çocukların kurslarına da katılan Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, dönem sonu etkinliği nedeniyle çocuklara sürpriz yaptı. Eğitimlere katılan minik mucitler sertifikalarının verildiği törende, film karakteri Robot Bumblebee çocuklara bir gösteri sundu. Çocukların beğeniyle izlediği gösterinin ardından Lider Fatma Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri her bir öğrenciye sertifika verdi. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “Çocuklarımızı ezberci sistemden uzaklaştırmak, düşünmeye ve problem çözmeye yönlendirmek için bu kursu açtık. İlgileri ve başarıları bizlere umut veriyor. Geleceğin mucitleri olan çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

bulancakajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu