Haber

İmamoğlu, Erdoğan’a: “Yine kendi kişilik hakları çerçevesinde İstanbul’u ilgilendiren cümleler kuracak. Biz de diyoruz ki o dönem bitti.”

Haber: ÇAĞATAN AKYOL – Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, AKP’nin ilçe aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik söylemlerine yanıt verdi. İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının bana olan ilgisini, bana olan ilgisini ve bunu sürekli dile getirme tutkusunu anlayabiliyorum. Eminim ki Sayın Cumhurbaşkanının bu seçimdeki tek amacı ve tek kaygısı, bizi ilgilendiren cümleler kurmasıdır. Kişilik hakları ve hukuku çerçevesinde İstanbul ile anlaştık.” “Artık o dönem bitti diyoruz. Yeni bir dönem açıldı. 16 milyon insanın şehri yönettiği bir dönem bu. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Harbiye Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen Enstitü İstanbul İSMEK Eğitmenleri Zirvesi’ne katıldı. İmamoğlu buradan ayrılırken gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

“İZLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın önceki gün İstanbul’daki ilçe belediye başkanı adayları tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada kendisi hakkında kullandığı ifadelere yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

“İnanın Sayın Cumhurbaşkanının bana olan ilgisini, bana olan ilgisini ve bunu her zaman dile getirme tutkusunu anlayabiliyorum. Çünkü 16 milyon İstanbullunun gerçek sahibi kendisine ait zannettiği bir şehri getireli neredeyse 5 yıl oldu. ve bir birey olarak yönetme hakkına sahip olduğunu ve yanıldığını söyledi.” Bir süre olmuştur. Bu böyle devam edecek. Bu kafa karışıklığı, bu yanılgı halen devam ediyor ve bunu aşamadılar. Her zaman söylerim. Bu sorulara ve bana hitap eden bu tür duygulara cevap verirsem kampanya döneminde günlerimi sadece bunlara cevap vererek geçireceğim. Eminim ki bu seçimdeki tek amacı ve tek sorunu Sayın Cumhurbaşkanımızın kişilik hakları ve hukuk çerçevesinde İstanbul’u yeniden değerlendirecek cümleler kurmasıdır. O faslın artık kapandığını da söylüyoruz. Yeni bir zaman açıldı. Bu dönemde 16 milyon nüfuslu şehir olacak. “Yönettiği bir dönem. ‘Bizi izlemeye devam etsin’ diye cevap vereyim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu