Haber

Manisa’da Fabrika İnşaatında Yangın: 2 İşçi Hayatını Kaybetti

MANİSA Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika inşaatı sırasında kaynak kıvılcımının sıçraması sonucu yanan izolasyon malzemesinin üzerine düşen işçiler Ali Gökalp (53) ve Zülfü Çınar (44), kepçe operatörlerini fark etmeyerek üzerine toprak döktü. Alevleri söndüremeyenler, hayatlarını kaybetti. Personelin yanarak mı yoksa üzerine toprak düşmesi sonucu mu öldüğünün belirlenmesi için otopsi yapılacağı bildirildi.

Olay, saat 11.30 sıralarında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nin Yunusemre ilçesinde üretimi devam eden elektronik firmasının yeni ısı pompası fabrikasının şantiyesinde meydana geldi. Manlift aracının 5 metre yüksekliğindeki sepetinde kaynak yapan Ali Gökalp ve Zülfü Çınar’ın kullandığı makinelerden çıkan kıvılcımlar, bir anda altlarında biriken, ısı yalıtım malzemesi olarak kullanılacak köpüklerin oluşmasına neden oldu. fabrika, tutuşturmak için. Panik içinde kaçmaya çalışan iki personel köpüklerin üzerine düştü. Eriyen köpük iki personelin üzerine yapıştı. Bu sırada inşaat sahasındaki kazıcı operatörleri, işçilere fark etmeden alevleri söndürmek için toprak dökerek müdahale etti. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bu sırada iki işçinin kayıp olduğu fark edildi. İtfaiye ekipleri köpüğün ortasına düşmüş olma ihtimali üzerine çalışma başlattı. Dökülen toprak kaldırıldığında 2 çalışanın cansız bedeni bulundu.

Gökalp ve Çınar’ın cansız bedenleri, yanarak mı yoksa üzerine toprak düşmesi sonucu mı öldüklerinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

honazhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu