Haber

Süleymaniye Uluslararası Havalimanı nerede, hangi ülkede?

Dışişleri Bakanlığı, 3 Nisan’ın prestijiyle, Türk havalimanının Irak’ın Süleymaniye Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak uçakların kullanımına kapatıldığını duyurdu. Süleymaniye Uluslararası Havalimanı nerede, hangi ülkede?

SÜLEYMANİYE HAVALİMANI NEREDE?

Süleymaniye Havalimanı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne bağlı Süleymaniye şehrinde bulunan havalimanı, şehre 15 km uzaklıkta olup yolcu ve kargo hizmeti veriyor. Üç terminali vardır: gelen, giden ve VIP terminalleri.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türk hava sahası, 3 Nisan prestijiyle Irak Süleymaniye Uluslararası Havalimanı’nı iniş/kalkış için kullanacak uçakların kullanımına kapatılmıştır. Söz konusu karar, PKK terör örgütünün Süleymaniye’deki faaliyetlerini ağırlaştırması, terör örgütünün havalimanına girerek uçuş güvenliğini tehdit etmesi İlk etapta 3 Temmuz 2023’e kadar geçerli olması beklenen karar, önümüzdeki günlerde yeniden görüşülecek. anılan tarihe kadar yakından takip edeceğimiz gelişmelerin ışığında.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu