Teknoloji

Tek bir yazı tipi milyonlarca Tesla’nın geri çağrılmasına nasıl neden oldu?

2023 yılında onlarca geri çağırma gerçekleştiren Tesla’nın son geri çağırma işlemi bunların en tuhafı olabilir. Perşembe günü Tesla, Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne karşı dava açtı ( NHTSA) şirketin şimdiye kadar sattığı neredeyse her marka ve model ( 2.193.869 arabanın tamamı ) için geri çağırma duyurusu yayınladı. Ancak bu sefer sorunun Otopilotla, direksiyonla ya da emniyet kemeriyle alakası yok. Yalnızca Tesla’nın ekranda bir yazı tipinedeniyle tüm araçlarını geri çağırmak zorunda kaldı.

Federal Motorlu Taşıt Güvenlik Standartları (FMVSS), hidrolik frenlerle donatılmış araçlardaki fren uyarı sistemi işaretlerinin en az 3,2 mm veya 1/8 inç yazı tipi boyutunda olmasını gerektirir. Tesla’nın araçları bundan daha küçük bir yazı tipi kullanıyordu, bu nedenle tüm araçların geri çağrılması gerekiyordu.

Yazı tipi boyutu sorunundan etkilenen tüm marka ve modeller şunlardır:

  • Tesla Siber Kamyon (2024)
  • Tesla Modeli 3 (2017-2023)
  • Tesla Modeli S (2012-2023)
  • Tesla Modeli X (2016-2024)
  • Tesla Model Y (2019-2024)

Geri çağırma bildirimi aynı zamanda görünüşte zararsız olan bu sorunun neden potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini de açıklıyor: “Daha küçük yazı tipi boyutlarına sahip uyarılar, gösterge panelindeki kritik güvenlik bilgilerinin okunmasını zorlaştırarak kaza riskini artırabilir.”

İyi haber şu ki, birçok Tesla geri çağırmasında olduğu gibi, araç sahiplerinin araçlarını servise götürmelerine gerek yok. Bunun yerine Tesla, yazı tipinin boyutunu artıran ücretsiz, kablosuz bir yazılım güncellemesi yayınlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu