Ekonomi

Ulaştırma Bakanlığı’nda devir teslim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi açıklamasının ardından Ulaştırma Bakanı olarak görev yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, görevi Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu’na devretti.

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Adil Karaismailoğlu, “Bugün trafikte 26 milyon araç seyir halindeyken, Sayın Cumhurbaşkanımızın planları sayesinde trafik sıkışıklığından söz edilmiyor ve trafik kazaları azalıyor. Türkiye ulaşımda büyük başarılar elde etti.” Bundan sonraki çalışmalarla da dünyanın başkanı olacak” dedi.“Bu yatırımları yaparken insan kaynağı, yatırımlar ve finansal yöntemler çok kritik. Abdülkadir yoldaşımız inşallah bunun üzerine koyar. Kendisinden şüphemiz yok.”

Karaismailoğlu, “Hiçbir yatırımdan geri durmadık. Çanakkale Köprüsü’nden İstanbul Havalimanı’na kadar Türkiye’de büyük mühendislik hikayeleri yazıldı. İsimlerini saysak bile saatler sürüyor. Bunlar liderliğindeki ekiplerle yapıldı. Cumhurbaşkanımız, “Yerli ve milli mühendislikle dünyanın en kaliteli işlerini yapan bir bakanlıkta görev yapmak bizim için gurur verici. Türkiye’de iş bitmiyor, misyonlar da bitmiyor. TBMM’de Trabzon Milletvekili olarak çok daha büyük işlerin her zaman takipçisi olacağız. Bakanlıktaki tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. ederim” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı görevini devralan Abdülkadir Uraloğlu, “Önce bakanlık görevlerini, ardından seçim çalışmalarını yürüttü. Cumhurbaşkanımızın ve yeni bakanlar kurulunun yeni dönemini tebrik ediyorum. Biz donatmadık.” Bölünmüş yol ağları ile birlikte köprü, viyadük ve tüneller de yaptık. Başlamış olan projeleri de tamamlayacağız” dedi.

Bakanlıkta yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, “Halihazırda başlamış olan raylı sistemlere ve demiryollarına aynı yükü vermeye devam edeceğiz. Dünyada geldiğimiz seviyeyi daha yukarılara taşımak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. denizcilik sektörü 3 yılı aşkın süredir fuarcı bakanımızla çalışıyoruz ve oradan gelmesinin avantajlarını yaşadık kendisi yeni bir konsept geliştirdi ve hizmetlerinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum şimdi milletvekilimiz Trabzon.Ağır ve mukaddes bir göreve başlıyor.Hem TBMM’de hem de Trabzon’da çok büyük hizmetler yapacağına inanıyorum.Yüzyıl Türkiye’de Ulaşım ve Altyapı Dışişleri Bakanı olarak göreve başlamanın gururunu yaşıyorum. Bizi bu göreve layık gördüğü için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu