Haber

Almanya’da kamu çalışanları uyarı grevine başladı

Almanya’da toplu sözleşme görüşmelerinin ikinci turunda hükümetle anlaşmaya varamayan kamu çalışanları, ücret artışı talebiyle “uyarı grevi” başlatacak.

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası’ndan (Ver.di) yapılan açıklamada, Potsdam kentinde hükümet ile sendika temsilcileri arasında yapılan ikinci toplu sözleşme görüşmelerinin sonuç vermediği belirtildi.

Açıklamada, işveren tarafının somut bir artış teklif etmediği kaydedilirken, vatandaşlardan önümüzdeki günlerde ülke genelinde kamu çalışanlarının yapacağı uyarı grevleri ve protestolara hazırlıklı olmaları istendi.

Ver.di Başkanı Frank Werneke, konuya ilişkin değerlendirmesinde, patronların ikinci tip teklifi sunmadığını ve tüm temel talep ve beklentilerini reddettiğini vurgulayarak, “İşverenler, kamu sektöründeki büyük personel açığını görmezden geliyor” dedi. Federal eyaletler, çalışanların stresli durumu ve ücretlerin yetersiz olması nedeniyle, “Bu nedenle bir sonraki tur öncesinde uyarı grevlerini büyük ölçüde genişleteceğiz.” sözünü kullandı.

Açıklamada, ülke genelinde kamu sektöründe 300 binin üzerinde boş pozisyon olduğu belirtildi.

Sendika ne istiyor?

Ver.di sendikasının da aralarında bulunduğu sendikalar, kamu sektöründeki 1,1 milyon çalışanın ücretlerine yüzde 10,5 oranında zam ya da 12 ay boyunca ayda en az 500 avroluk ücret artışı talep ediyor.

Ücret artışlarına ilişkin üçüncü tur müzakereler 7-8 Aralık 2023’te yapılacak.

kozlu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu