Ekonomi

Analistler, Medpace hisselerinin haftada yüzde 20 artmasıyla fiyat hedeflerini yükseltiyor

Medpace Holdings (MEDP) hisseleri Çarşamba günü %6’nın üzerinde artış göstererek hafta genelinde yaklaşık %20’lik bir kazanç elde etti. Bu, 2022’nin sonundan bu yana en önemli iki günlük artışı temsil ediyor.

Hisse fiyatındaki artış, şirketin son kazanç açıklamasının ardından finansal analistlerin MEDP için fiyat varsayımlarını yukarı doğru revize etmesinden sonra geldi. Bu duyurunun yapıldığı sırada şirketin liderlik ekibi, ilaç geliştiren müşterilerine yönelik finansman bulunabilirliğinde bir iyileşme olduğunu belirtmişti.

Guggenheim analistleri, genel ekonomik ortam ve istihdam eğilimleri hakkındaki cesaret verici gözlemlere dayanarak şirket hisseleri için fiyat varsayımlarını 302 dolardan 453 dolara yükselterek analistler arasında yeni bir zirve belirledi.

Benzer şekilde, Baird’deki analistler fiyat tahminlerini 312 dolardan 408 dolara yükseltirken, Jefferies’teki analistler fiyat tahminlerini 281 dolardan 340 dolara çıkardı.

Analistler bir raporda “Özetlemek gerekirse, biyoteknolojiye yönelik mali kaynaklar gelişiyor, ciro oranları düşüyor ve MEDP başarılı bir şekilde daha fazla pazar payı kazanıyor” diye yazdı.

“2024 için beklentiler olumlu: büyük ilaç şirketlerine olan küçük bağımlılık (2023 gelirinin yaklaşık %4’ü), MEDP’yi bütçe kesintilerinin ve İşlevsel Hizmet Sağlayıcı modeline geçişin olumsuz etkilerinden koruyor. Takdir edilmeyecek ne var? Değerleme endişe verici olsa da bu fırsatı birkaç kez gözden kaçırdık.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ceylanpinarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu