Ekonomi

Atakum’un ikinci Halk Yem Evi açıldı

Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından çiftçileri artan yem maliyetlerine karşı korumak maksadıyla kırsal mahallelere kazandırılan ikinci Halk Yem Meskeni açılışı gerçekleştirildi.

Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci’nin önemli kırsal kalkınma projeleri arasında yer alan Halk Yem Evi’nin ikincisi Alanlı Mahallesi’nde açıldı. 2020 yılında Samsun’da birinci kez Atakum’un Taflan Mahallesi’nde kurulan tesis sayesinde her geçen gün artan yem maliyetleri karşısında çiftçileri destekleyerek kırsal mahallelerdeki üreticilerle dayanışma örneği gösterildi.

“Yüzde 40 avantaj sağlıyor”

Taflan’da 2020 yılında faaliyete geçen Halk Yem Evi’nde 450 ton yem üretildiğini söyleyen Atakum Belediye Lideri Av. Cemil Deveci, “Piyasadan aldığınız buğday, arpa, mısırı oranlayarak karıştırıyoruz ve hayvanların yiyebileceği sağlıklı yem üretiyoruz. Halk Yem Konutları’ndan yararlanan komşularımız yüzde 30-40 oranında avantaj sağlamış oluyorlar. İçinde bulunduğumuz şartlarda bunlar kıymetli sayılar. Mahallî idareler bölgesel kalkınmanın bir yolunu bulmalı. Biz de bu bahiste elimizden geleni yapıyoruz. Sizleri ceviz fidanı dikmeye teşvik ediyoruz. Bu bölgelerin kendi buğdayları olan ıza ve karakılçık buğdayını üretmeniz için dayanak veriyoruz” tabirlerini kullandı.

Açılışa mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu