Ekonomi

FİSKOBİRLİK GES’i Kurarak Kendi Elektriğini Üretecek

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK), güneş enerjisi santrali (GES) kurarak kendi elektriğini üretecek.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde 84 dönüm arazi üzerine GES kurulması için gerekli izin ve işlemlerin tamamlandığını bildirdi.

Projenin hayata geçmesi için çalışmaların yakında başlayacağını belirten Bayraktar, santralin Doğu Karadeniz Bölgesi’nde temeli atılan en büyük GES olma özelliğini taşıyacağını, bin yıldan fazla tasarruf etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Proje ile yıllık 40 milyon lira.

Bayraktar, proje için Milli Emlak’tan 84 dönüm araziyi 29 yıllığına kiraladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Önümüzdeki günlerde temelini atacağımız GES projemiz, Giresun’daki fabrikamızın heyetinin iki katı kapasiteye sahip yani 4.5 megavat olacak. İlgili bakanlık ve kurumlardan gerekli izin ve süreçleri tamamladık. 100 milyon liranın üzerinde yatırım değerimiz var.İnşallah haftaya Şebinkarahisar’daki arsamızda tesviye işlemleri yapılacak ve tesisin kurulumuna başlanacak.Yaklaşık 3 yıl içinde projemizi tamamlayıp kullanıma açmayı planlıyoruz. -4 ay.”

Küresel ısınmayla birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarının öneminin daha da arttığına işaret eden Bayraktar, FİSKOBİRLİK olarak bu alanda da sektörün öncülerinden biri olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

GES yatırımının FİSKOBİRLİK’in kaynaklarıyla gerçekleştirileceğine işaret eden Bayraktar, “Umarım 4-5 yılda kendini amorti eder. Aynı zamanda fazladan ürettiğimiz elektrikten de gelir elde etmiş oluruz.” bilgileri verdi.

haberdoganyol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu