Haber

Ukrayna, Rusya’nın Novorossiysk Deniz Üssü’ne düzenlenen saldırıda çıkarma gemisinin vurulduğunu söyledi

Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Başkanlığı Sözcüsü Andrey Yusov, Rusya’nın Novorossiysk Deniz Üssü’ne düzenlenen saldırıda bir çıkarma gemisinin düşürülmesinin Rus filosu için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Yusov, yerel bir televizyon programında Rusya’nın Novorossiysk Deniz Üssü’ne düzenlenen insansız deniz aracı saldırısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Andrey Yusov, Novorossiysk’te yaşananları Putin rejimi için “ciddi bir tokat” olarak değerlendirdi.

Büyük bir çıkarma gemisinin kaybının Rus filosunu zayıflattığını belirten Yusov, “Güvenlik açısından bu, işgalcilerin filosu ve sonraki çıkarma operasyonlarının planlaması için çok büyük bir kayıp. Bu gemilerin kullanımı sorunlu hale geliyor. ve bu, işgalcilerin hesaba katması gereken önemli bir faktör.” dedi.

Ukrayna basını, Rusya’nın Novorossiysk Deniz Üssü’ne düzenlenen insansız deniz aracı saldırısının Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) ve Deniz Kuvvetleri iş birliğiyle gerçekleştirildiğini duyurdu.

SBU’dan bir kaynak basına yaptığı açıklamada, “Saldırı sonucunda Olenegorskiy Gornyak gemisi ağır hasar gördü ve henüz savaş görevlerini yerine getiremez durumda. Bu nedenle saldırının püskürtüldüğüne dair Rusya’nın tüm açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. .” kelime kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın Novorossiysk Deniz Üssü’ne 2 insansız deniz aracıyla saldırı girişiminin engellendiğini belirterek, “Saldırının püskürtülmesi sırasında insansız deniz araçları görsel olarak tespit edilerek, açılan ateşle imha edildi. donanma üssünü dış saldırılardan koruyan Rus gemilerinin silahlarına.” sözlerine yer verildi.

bayrampasahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu