Haber

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun adayı Orhan Sümer’i tehdit etti, Sümer adaylıktan çekildi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 aydır yapılamayan TBMM Genel Başkanlık seçimine aday olan Orhan Sümer’e “geri adım atması” için baskı yaptı. Yeni Şafak’ta yer alan habere göre Özel, iki gün önce gece yarısı Sümer’i CHP Genel Merkezi’ne arayarak adaylığından çekilmesini istedi. Eski başkan Kılıçdaroğlu’na yakınlığı nedeniyle yönetim tarafından istenmeyen Sümer’in adaylığına engel olamayan Özel, tüm baskılara rağmen bu kez tehdit formülünü devreye soktu.

“ÇEKİLİRSENİZ MERSİN VE ADANA’DA İLÇE BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIKLARINDA SÖZ SAHİBİ OLACAĞIZ”

Sümer evine gittiğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından çağrıldı. Karalar’ın, “Adaylığınızı geri çekmezseniz benim ve Vaha Seçer’in (Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı) belediye başkanlığı adaylığı geri çekilecek” diyerek Sümer’i uyardığı iddia edildi. “Adaylıktan çekilirseniz Mersin ve Adana’da ilçe belediye başkanlığı adaylığında söz sahibi olacağız” dedi.

“ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM”

Bu gelişmelerin ardından Mersin’in de aralarında bulunduğu bölge illerinde etkili bir isim olan Sümer, ‘Karalar ve Seçer’in adaylığını engellememek’ amacıyla CHP Meclis Grubu’nda yapılacak seçimler öncesinde adaylığından çekilme kararı aldı. ve ‘seçimleri riske atmamak’.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu