Ekonomi

RTX Corporation hisseleri güçlü kazançlar ve gelecek tahminleri sayesinde yüzde 4 arttı

RTX Corp. (RTX) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrekte hisse başına kazancının (EPS) analistlerin öngördüğünden daha yüksek olduğunu bildirmesinin ve 2024 için olumlu bir mali tahmin sunmasının ardından Salı günü işlem saatlerinden önce piyasada %4 arttı.

Havacılık ve savunma lideri, dördüncü çeyrekte EPS’nin 1,29 dolar olduğunu bildirdi ve analistlerin ortalama tahmini olan 1,25 doları aştı.

Bu çeyrekte şirketin geliri, 19,72 milyar dolarlık tahmini aşarak 19,9 milyar dolara ulaştı.

RTX’in Collins Havacılık ve Uzay Sistemleri bölümü, analistlerin 6,94 milyar dolarlık beklentilerinin üzerinde, 7,12 milyar dolar gelir bildirdi. Şirketin serbest nakit akışı, 3,23 milyar dolarlık beklentinin üzerinde, 3,91 milyar dolar oldu.

RTX, 2024 yılının tamamı için hisse başı kazancının, finansal analistlerin 5,28 ABD Doları beklentilerine kıyasla 5,25 ila 5,40 ABD Doları arasında değişeceğini tahmin ediyor. Şirket, gelirinin 78 milyar ila 79 milyar dolar arasında olacağını tahmin ederken, analistler 74 milyar dolar tahmininde bulundu.

RTX Lideri ve COO’su Chris Calio, “RTX 2024’e güçlü bir ivmeyle giriyor ve bir yıl daha sağlam gelir artışı ve iş segmentlerimizde marjların iyileşmesini bekliyoruz” dedi.

“GTF motor filomuzu yönetmeye yönelik finansal ve operasyonel stratejilerimiz Ekim ayından bu yana değişmedi ve müşterilerimizi desteklemek ve hissedarlarımız için değeri artırmak amacıyla tüm iş birimlerimizdeki performansı iyileştirmeye çalışırken öncelikli odak noktamız olmaya devam ediyor.” dedi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

habereldivan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu