Haber

Sinop’ta Minibüs Ücretleri Arttı

MUSTAFA USTASI

Sinop Bursa’da otobüs ücretlerine zam yapıldı. İndi bindi ücreti 9 TL ile 12 TL arasında değişirken, en uzun mesafe öğrenciler için 12 TL, vatandaşlar için 15 TL oldu. Sinoplu Yaşar Özbilen, “Bu zam enflasyonun sonucu ve Türkiye iyi gitmiyor. Motorin 40 liraysa her gün 4-5 lira zam olursa dolmuşta zam olur. Dolmuşçu da olur” dedi. O da haklı çünkü o da gücü yakıyor. Para veriyor. Bu gidişle ülke olarak taban bulacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

Sinop 6. Dolmuş ve Halk Otobüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi, toplu taşıma araçlarının şehir içi fiyat tarifesinde değişiklik olduğunu açıkladı. Yeni tarifeye göre normal ücretlerin en düşük fiyatı olan indi bindi ücreti 9 TL’den 12 TL’ye çıkarıldı. Yeni tarifede en yüksek ücretin ödeneceği güzergah, eski tarifede olduğu gibi Sinop-Akliman-Dibekli güzergahı oldu. Bu bölgeye gidecek yolcuların ödeyeceği minibüs ücreti 15 TL olarak belirlenirken, aynı bölgeyi kullanacak öğrencilerin ödeyeceği ücret ise 12 TL oldu. 75 yaş üstü yolcular için ücret 10 TL’dir.

“SURİYE’DEN BU KADAR KİŞİYE VATANDAŞLIK VERDİYSEN TÜRKİYE’DE ASKIN”

Sinoplu Yaşar Özbilen, şunları söyledi:

“Bu zam enflasyonun ve Türkiye’nin iyi gitmemesinin sonucudur. Mazot 40 liraysa her gün 4.5 lira zam olursa dolmuşta zam olur. Dolmuş da haklı çünkü o da elektrik yakıyor. Çalıştırdığı şoföre de para veriyor sanırım.” Bu gidişle ülke olarak taban buluruz. Sıfıra ineceğiz. Neden derseniz simit 8 lira, çay 8 lira, ekmek 8 lira olunca dibini buluruz diye düşünüyorum. İç savaşa girmemesi için dua ediyorum. Çok yakında birileri akşam pazardan çıkanların önünde bekleyecek.” Abim ‘Ben açım, şu çantadan bir tane ver’ diyecek.

“YÜKSEK YAPILAR CEPİMİ ÇOK ETKİLİYOR”

Minibüsü aktif olarak kullanan Ceren Demiralp, “Bu zamların artması moralimizi bozuyor. Pazardan az miktarda eser alıyorum. Her şeyi düşünüyorum. İl dışına çıkıyorsam daha uygun tarifeler arıyorum. Daha önce böyle değildi. İstanbul’a her zaman gidebiliriz. Şimdi nasıl harcayacağımı ve nasıl kazanacağımı düşünüyorum. Zamlar cebimi çok etkiliyor” dedi.

“ARTIK İNSANLAR RİSK ALTINDA”

Dolmuşu aktif olarak kullanan Şaziye Özcan, “Artık bu zamlara tahammül edilmiyor. Dolmuşta her dakika zam var. 12 lira. 2 gün sonra 15-20 lira olacak. İnsanlar gerçekten bu durumda. sıkıntı.Emekliler gerçekten bitti.Her gün mazot artışı bizi etkiliyor.3-4 gün sonra tekrar gelecek.Halk dayanabilir mi bilemiyoruz.Şimdi millet isyanda.Birincisi hepsi, ben” dedi.

Dolmuşa yapılan zammı değerlendiren Nurgül Yalçın, “Durumu hiç iyi bulmuyorum. İnsanlar ne yapsın. Arttırmaları lazım. Akaryakıta zam olduğu için dolmuş sahipleri de artırıyor” dedi. . Böyle gittiği sürece, hiç peşine düşmeyiz. Sinoplu vatandaş Gökhan Canel ise “Her şeye zam geldi. İnsan ne yapsın kurtarmıyor. Her şeye zam geldi ama maaşlarda da enflasyonda da bir gelişme yok” dedi. .Mazota zam olduğu için elektrikli araca yöneldim.Bunun çaresini bu şekilde bulduk.Ondan sonra elektrikli.Bunda artış olursa burayı bırakıp köye yerleşiriz, dedi.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu