Haber

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nden Malatya ve Adıyaman’daki Hayvan Üreticilerine Yem Desteği

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi(EBB), afet bölgesindeki hayvan üreticilerine destek amacıyla Kahramanmaraş’tan sonra Malatya ve Adıyaman’da yem dağıttı.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından yardım çalışmalarını sürdüren EBB, afet bölgesindeki hayvan üreticilerine desteğini sürdürüyor. Kahramanmaraş’ın ardından EBB Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri Malatya’nın Doğanşehir ilçesi ve köyleri ile Adıyaman’ın Gölbaşı Harmanlı Beldesi ve köylerinde de hayvan üreticilerine yem dağıttı.

Eskişehir Han Belediyesi ve Seyitgazi Belediyesi’nin destekleriyle sorun yaşayan üreticilere dağıtım yapılarak 56 üreticiye 18 ton yem desteği sağlandı. Yapılan dağıtımın kendileri için çok değerli olduğunu belirten depremzede üreticiler, “Kurtarılan hayvanlarımız için ayırdığımız yem ve diğer ürünler yıkım sonrası enkaz altında kaldı. Bu destek hayvanlarımızı yaşatmak için çok önemli. İsterdik. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür ediyorum. Tek geçim kaynağımız hayvancılık. Üretmeye devam etmek zorundayız. O yüzden verilen destekler bizim için çok önemli” dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu